trabant 601 03

Waarschijnlijk omdat ik zo klein ben. Mijn echte naam is Trabant 601. Zo wil ik ook genoemd worden, want ik ben een volwaardige auto. In de eerste jaren vond ik het gemeen dat iedereen mij Trabi noemde, maar nu ben ik het gewend en zie ik het als een troetelnaam. 

Ik ben geboren in Juni 1964 in Zwickau. Het was een groot moment, want ik ging in de Serie. Mijn ouders heten VEB Sachsenring Automobilwerke Zwickau. Ik heb meer dan 2,5 miljoen broertjes. Maar eigenlijk zijn het er nog meer, want er waren al 140.000 Trabant P50's. 

Mensen lachen om mij omdat ik met 26 PS en 594,5 Kubikecentimeter cylinderinhoud zeer zwak ben. Maar ik kan gerust 100 rijden. Ik maak dan misschien wel veel lawaai en het is krap om met 4 man en bagage in me te zitten, maar ik ben trots op mezelf. Bovendien maakte de Volkswagen Kever ook veel lawaai! 

In 1989 kreeg ik een 12 Volt accu. Die heeft me sterker gemaakt. Met mijn oude 6 Volt accu had ik nogal problemen met starten in de winter. Ik kreeg een face-lift. Onder mijn motorkap klopt mijn tweetakt-hart, dat leeft uit een menging van benzine en olie. Daarom stink ik ook zo en ben ik niet goed voor het milieu. Maar ik kan er niets aan doen. 

Ik ben al een aantal keren Auto Van Het Jaar geworden. Als laatste keer in 1989. Momenteel ben ik moeilijk te verkrijgen, maar ik heb nog vele fans die mij graag willen hebben. Ik ben een echt verzamelstuk voor mensen. 

En later, als ik groot ben, dan wil ik graag een Ferrari worden!

Veel mensen hebben mij al eens verteld dat er enkele duizenden Trabanten in Nederland rondrijden, maar exacte cijfers zijn niet zomaar 1 2 3 voor handen.


trabant politiewagentrabant 601 01trabant 601 04trabant 601 02